Hoppa till huvudinnehållet!

God ventilation gör att vi stannar längre, presterar bättre, köper mer

God ventilation gör att vi stannar längre presterar bättre, köper mer

Föreställ dig att du är chef över ett köpcentrum, kanske en galleria eller en stormarknad med dagligvaror. Det kryllar av människor. Och bakterier. Det är influensatider. Kunderna är varmt klädda. Svetten rinner. Eller tänk dig en högsommardag med klarblå himmel och gassande sol. Folk flyr värmen en stund för lite svalkande inomhustemperatur. När besökarna kommer inomhus råder ett ojämnt luftflöde. Det är varmt och kletigt. Ofräscht. Huvudvärken kommer smygande. Besökarna lämnar lokalen. Dina kunder.

En för ögat osynlig men väl så viktig faktor som avgör hur länge vi stannar i ett kommersiellt utrymme är luftkvaliteten. En familj på shoppingrunda i en lokal med dåligt inneklimat kommer inte att vistas i lokalen lika länge. Eller tänk dig situationen på gymmet. Med tveksam ventilation får kunden inte ut samma effekt av träningen. Man blir trött och orkar inte. Ett sista, men nog så viktigt exempel är skolan, Sveriges största arbetsplats. Barns och ungdomars inlärningsförmåga sjunker dramatiskt. Lärare tappar energi och engagemang.

God ventilation är således A och O i alla fastigheter och lokaler. I synnerhet i större utrymmen där det ofta vistas många människor samtidigt. Vi på Svante Lundbäck AB hjälper våra kunder med ett trivsammare inomhusklimat. Även i färg och form. Och det är kul att se att allt fler hakar på trenden att installera textilkanaler istället för de traditionella och tunga plåtkanalerna. Att jobba med textilkanaler innebär många fördelar.

Några säkra tips för en bättre och roligare inomhusmiljö

  • våga satsa även på färg och form, det bidrar till en bättre totalupplevelse för besökaren.
  • investera i textilkanaler så uppnår du en helt annan hygiennivå då dessa lätt går att ta ned och rengöra, eller att bytas ut om så önskas.

Följ Svante Lundbäck AB på LinkedIn!