Hoppa till huvudinnehållet!

Om oss

Från utomhus till inomhus – historien om Svante Lundbäck


Så blev det till slut. Lika enkelt som genialiskt. Livet kom att handla om luft. Förvisso något vi alla behöver. Men nu på ett annat sätt. Svante var inte bara bortskämd med natursköna vidder från Kalix i Norrbotten utan även med frisk luft.

Efter en lång karriär inom främst Fläkt/ABB hade han lärt känna människorna och möjligheterna i branschen. Parallellt undervisade Svante på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm inom termodynamik och kylteknik. Nyfikenheten och drivet tog som vanligt överhanden. Det var dags att stå på egna ben. På riktigt.

Med sig in i företaget, startat 1994, tog han sin grundtes. ”En bra teori fungerar nästan alltid i verkligheten – en dålig teori fungerar aldrig”. Kyl och Ventilation Svante Lundbäck AB med fokus på att distribuera luft till alla typer av inomhusmiljöer var igång. Vägen blev såklart inte spikrak, men hans övertygelse gick inte att ta fel på och snart skulle resultaten komma. Svantes nyfikenhet och starka vilja till utveckling är anledningen till att textilkanaler idag används för att distribuera luft.

Numera har andra inom familjen tagit över, så tiden läggs mer på barnbarn och att följa favoritlaget Luleå Hockey. Men han följer företaget på nära håll och coachar gärna den nya generationen. För det är viktigt att grundvärderingarna lever kvar. Alltid med fokus på att göra rätt för sig, att det blir bra för kunden. Det är viktigare än själva affären. ”Då sover man bäst om nätterna”, brukar han säga.

 

Tre snabba frågor till Svante Lundbäck

Vad ser du fram emot under 2015?
Många nya intressanta kontakter och projekt har arbetas upp under året, och det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen av dem. Vår nya profil och den satsning vi nu gör, har jag såklart också stora förväntningar på.

Vad är det bästa med ditt jobb?
De som är aktiva i företaget! Det är väldigt roligt att de har varit med så länge. Erfarenhet är ovärderligt när man jobbar med textilkanaler på ett professionellt sätt.

Vilka är de huvudsakliga fördelarna med textildon?
Möjligheten att skapa jämna och hälsosamma inneklimat till en låg kostnad. Trots många gånger svåra dimensionerande förutsättningar. Dessutom passar de in nästan överallt. Numer finns dessutom underhållsfria textilkanaler i form av våra renodlade dyskanaler. Vill du veta mer? Skicka ett mail till oss direkt eller gå till kontaktsidan.