Hoppa till huvudinnehållet!
Diskreta textilpaneler för ventilation i konferenslokaler, Bulten i Hallstahammar - Svante Lundbäck AB

7 fördelar med ett bra inneklimat på arbetsplatsen

Kategori: Nyheter

Luften vi andas må vara osynlig, men på en arbetsplats spelar den en viktigare roll än vad man kan tro. Kvalitén på luften vi andas kan påverka oss och vår arbetsmiljö både negativt och positivt. Stillastående och redan förbrukad rumsluft kan ge negativa effekter för oss människor och kan medföra konsekvenser som exempelvis huvudvärk, trötthet eller förvärra allergier. Undermålig cirkulation av luft kan även påverka inomhusmiljön negativt då förekomsten av fuktskador, tillväxten av kvalster och uppkomsten av bakterier kan förvärras markant genom en dålig ventilationslösning. Ett gott inomhusklimat är därför en essentiell del i skapandet av en trivsam arbetsmiljö. Det är därför viktigt att du noggrant funderar på vilken ventilationslösning som passar bäst för just din arbetsplats eller kontor. 

Textilbaserade ventilationslösningar på arbetsplatsen

Den bästa ventilationen är ofta att öppna fönstret och låta den friska luften strömma in. Beroende på vädret utanför eller på arbetsplatsens konstruktion är detta sällan en genomförbar lösning. Det betyder dock att du på ett eller annat sätt måste skapa ett kontrollerat, behagligt och hälsosamt inomhusklimat där människor kan trivas och utvecklas. Textilbaserad ventilation är en ventilationslösning som lyckas med just detta. Textilkanalerna har förmågan att jämnt fördela luft i rummet utan att skapa obehagligt drag eller medföra störande ljud. Textilpaneler kan enkelt installeras och underhållas i utrymmen med släta undertak. Textilbaserad ventilation är ett ekonomiskt, snyggt och miljövänligt val. Möjligheten att anpassa färg och form på textilen tillför även flera spännande designval för din arbetsplats. 

Läs mer om textilbaserad ventilation

Fördelar med ett bra inomhusklimat:

  1. Vi mår bättre
  2. Vi orkar mer 
  3. Vi håller oss friskare 
  4. Vår inlärningsförmåga ökar 
  5. Vi blir smartare 
  6. Vi fattar klokare beslut 
  7. Vi blir bättre medmänniskor

Genom att använda ett bra ventilationssystem behöver din arbetsplats inte längre utstå sommarens värmeböljor, buller och oljud från ventilationsanläggningen eller trött personal. Textilbaserad ventilation är en anpassningsbar, enkel och snygg lösning av god kvalitet som även är mycket prisvärd. Att säkerställa att arbetsplatsen har en bra luftkvalitet medför även positiva effekter på hälsa, lokaler och arbetsprestation. Alla är värda ett bättre inneklimat och luft som gynnar såväl företag och kunder som anställda. 

Välkommen att kontakta oss för konsultation så tar vi fram en lösning anpassad för just dig.

Kontakta oss!