Hoppa till huvudinnehållet!
allergi dålig luft

Bättre inomhusluft för allergiker

Kategori: Nyheter

Antal människor som lider av allergi av olika slag ökar både hos barn och vuxna. Speciellt pollenallergi, som i år förväntas nå rekordhöga halter på grund av att förra sommaren var så varm. Pollenhalterna spås blir högre och orsaka värre problem än de har gjort de senaste 45 åren. Är du allergisk, är din personal allergisk och lider på arbetsplatsen för att luften inomhus är för dålig? Jobbar du på en skola där du ser att många av barnen lider av allergier?
I Sverige tillbringar vi ungefär 90% av vår tid inomhus. Speciellt under vinterhalvåret då vårt klimat inte alltid bjuder på härliga dagar som man vill spendera utomhus. Vad är viktigare då än bra luft inomhus? Under vinterhalvåret när man är mycket inomhus kan en dålig ventilationsanläggning ge stora problem, om t ex pollen och andra allergener fastnar i filter och kanaler och med tiden lossnar och kommer ut i lokalerna. Så luften inomhus är oftast sämre än utomhus.

Bättre luft för allergiker

När man är allergisk kan man skapa sig ett bättre liv genom att ta medicin i form av sprayer, tabletter och sprutor. Men det är inte alltid det hjälper till 100%. Farorna med dålig inomhusluft syns inte. Vi reagerar inte förrän vi känner att trötthet, huvudvärk, allergier eller hudbesvär kommer krypande. Hur ska man då göra för att skapa ett bättre inomhusklimat för allergiker och alla andra som vistas i lokalerna?
En lösning kan vara att montera textildon. Våra textildon bidrar till bättre luft, ett mer behagligt inneklimat utan drag och dålig luftkvalitet. Med textilbaserad ventilation som vi erbjuder, skapas helt andra möjligheter till ett kontrollerat klimat inomhus och därmed bättre luft för allergiker och alla andra som vistas där. Bättre luft, skapar bättre hälsa. Man orkar mer och mår bättre. Textildon och textilpaneler hjälper dig mot dessa mål. Har du frågor om du hur du kan skapa bättre inomhusluft på ditt företag, skolan, idrottshallen eller andra allmänna lokaler? Kontakta oss så berättar vi mer!