Hoppa till huvudinnehållet!

Gedigen projektering bakom luftfördelningen i Stiga Sports Arena

Kategori: Nyheter

Med målbilden att skapa en optimal luftfördelning och att göra installationen så enkel som möjligt, har Svante Lundbäck haft det hedersamma uppdraget att bidra med utformningen av luftdistributionen samt leverans av textilkanaler till Stiga Sports Arena – Eskilstunas nya mötesplats för idrott, konserter och mässor.

Optimal funktion och enkel installation

Att skapa ett bra inneklimat till den här typen av lokaler är för oss en rolig och spännande utmaning. Stora luftflöden ska hanteras och anpassas till både idrottsutövare och publik, samtidigt som textilkanalerna måste integreras med övriga installationer.

Sektion Stiga Sports Arena_3

Bilden ovan visar ett tvärsnitt av huvudarenan. Vid full belastning och alla textilkanaler i drift levereras trettiotretusen l/s luft via niotusen fabriksmonterade individuellt riktade dysor. På så vis skapas en extremt god luftfördelning med ett bra inneklimat oavsett var man befinner sig i arenan.

Med specialanpassade skenlängder och en totalvikt på under niohundra kilo gavs förutsättningar för en lätthanterad och snabb installation. Inte nog så viktigt vid montage på höga höjder.

Totalt omfattade projektet tre hallar. Utformningen har skett i samarbete med K-Konsult och installationen har utförts av Inneväder. Arenan invigdes officiellt i början av juni och den kommer framöver bl.a. vara hemmaplan för stadens handbollslag Guif.

Se fler bilder från Stiga Sports Arena