Hoppa till huvudinnehållet!
Lager MEDS

Textilkanaler levererar kyla till MEDS lager i Västberga

Kategori: Nyheter

MEDS.se utmanar nätapoteken med tusentals apoteksprodukter online och snabba leveranser till hela Sverige. Svante Lundbäck fick i uppdrag av VUAB AB att leverera textilkanaler till MEDS lager i södra Stockholm. Med hjälp av u-formade textilkanaler anslutna till kylarna skapades ett optimalt inneklimat i lagerlokalerna.

November är här och än får vi njuta av dagar med vacker vintersol. I somras fick Svante Lundbäck nöjet att utföra installation av ventilationskanaler i MEDS lagerlokaler i Västberga. Genom att satsa på kontor och lager i just Västberga har verksamheten nära till de stora logistikcentrena – ett medvetet val med tanke på företagets löfte att leverera inom en timme i Stockholms innerstad.

Jämna förhållanden för produkter och människor

Idén bakom utformningen av textilkanalerna är att fördela ut luften jämnt över lagerytan, för att på så sätt skapa bästa möjliga inneklimat för MEDS personal. I lagret placerades fyra inomhusenheter där varje enhet har en kapacitet på ca 580 l/sekund. Till enheterna anslöts runda textilkanaler utförda som ”u-system” där hålperforering bidrar till effektiv luftfördelning i rummet.

U-form för optimerat inneklimat

Lagerlokalerna består av två våningsplan, där vardera plan har två inomhusenheter för distribution av kyld luft. Textilsystemen har utformats som ”u-system” där även fördelarna som ansluter mot inomhusenheterna tillför en del av luftflödet. Tillsammans med de två utblåsningskanalerna ger systemet en stor yta att tillföra luften över, och det möjliggör låga inblåsningshastigheter och en jämn luftfördelning över lagerytan.

Installation av textilkanaler från Svante Lundbäck AB är en innovativ och miljövänlig lösning för att få frisk luft till dina lokaler. Det är en ekonomiskt fördelaktig investering som gör att personalen mår bättre och blir mer produktiv. Dessutom är valmöjligheterna stora när det gäller design och utformning. Det gör att vi kan lösa dina ventilationsbehov oavsett om det gäller gym, köpcentrum, evenemangsarenor, sporthallar eller restauranglokaler.

Välkommen att kontakta oss för konsultation så tar vi fram en lösning anpassad för just dig.

Titta på ett urval av våra levererade projekt