Hoppa till huvudinnehållet!

Trevlig butiksmiljö

Kategori: Nyheter

Nytt år, ny luft och nya projekt! Vi hoppas att 2019 har börjat bra för er alla! Med lite extra energi från ledigheten över jul och frisk vinterluft från den magiska, svenska vintern, tågar vi nu redan in i februari. Tiden rusar förbi och vardagliga sysslor så som arbete och skola rullar på för de flesta igen. Några tycker om vardag, rutiner och det vackra vintervädret, andra gillar det inte lika mycket.

Vardagen innebär också att man behöver handla mat, och planera inköp och matlagning. Vissa livsmedelsbutiker blir man trött av att gå runt i och motivationen infinner sig inte alls. Andra butiker bjuder in till ett trevligt besök där man får inspiration och lust att köpa och laga mat! Vi tycker om de sistnämnda, där finns bra luft som gör att man orkar med besöket och trivs i lokalen. I slutet av 2018 var vi med i ett spännande projekt i Tuna Park i Eskilstuna där de byggde ut detta handelsområde med ett 25-tal butiker. Vi var med och levererade textilkanaler till City Gross och ytterligare 2 butiker.

”butiksmiljo”

Hur skapar man en trevlig miljö i en livsmedelsbutik?

Hur kunde vi bidra till en trevligare miljö i och med utbygganden av ett handelsområde? Jo, med våra textilkanaler och textildon kan vi tillföra stora mängder frisk luft för personalen som arbetar i butikerna samt de som besöker dem. Bättre luft bidrar till helheten och i det långa loppet påverkar det allt.

Genom vår långa erfarenhet av projektering av textilkanaler till liknande projekt kunde City Gross lugnt se fram emot en lyckad funktion. Det monterades ljusgrå dyskanaler för uppvärmning och kylning av luft, med montagesystem i form av en dubbel skena med DualArch montagebågar. Antal meter textilkanal som användes var ca 220 meter, dimension Ø500-800 mm. Med dessa kanaler blir det ett totalt luftflöde på 10 500 l/s.

Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig och din butik? Kika gärna in på våra andra referenser för inspiration och hör av dig till oss om du har funderingar. Vi hjälper dig till ett bättre inomhusklimat i butiker, skolor, simhallar, mässhallar m.m.!

Butiksmiljö