Hoppa till huvudinnehållet!

Vad är en bra skolmiljö?

Kategori: Nyheter

Barnen i skolan utsätts för mer och mer stress med åren och de förväntas prestera bättre. Betygsättning och bedömningar går allt längre ner i åldrarna. Hur mycket påverkar egentligen den fysiska skolmiljön barnens prestation?

Vi har nämnt detta tidigare, men tycker att det är ett viktigt ämne och vill lyfta det igen. Luften som barnen andas i skolan påverkar helt klart deras prestation. Det har gjorts flera forskningsprojekt inom ämnet och för att klargöra vad som är bra skolmiljö. Ett av dem är Folkhälsomyndighetens nationella tillsynsprojekt under 2014-2015 som är fortfarande är högaktuellt.

Jobbar du i skolan och känner dig ofta trött och hängig? Har du barn som går i skolan och inte orkar med hela skoldagarna? Ett byte till våra textildon skulle kunna lösa de problemen, i alla fall garanterar vi att luften i lokalerna blir bättre med våra textildon.

Miljö i skolan – varför är det viktigt?

Hur får man ett bra klimat i skolor med behagligt luftflöde och varför är det så viktigt? Både barn och pedagoger vistas i skolor runtom i Sverige, det är många personer på relativt liten yta, flera timmar per dag. Ventilation är då en av de faktorer som är viktigast, tillsammans med städning av lokalerna.

Barnen har ofta stora krav på sig och personalen har ett stort ansvar att lära ut. Barnen är Sveriges framtid, om de inte får goda förutsättningar så påverkar det framtiden långsiktigt. Luften påverkar prestationen och därför är det så viktigt att den är av kvalitet.

Hur kan man då lösa problemet med dålig ventilation i skolan? Jo, vi på Svante Lundbäck har bra ventilationslösningar och vi löser problemet utifrån skolans behov och hur klassrummen och lokalerna ser ut. Vi tar fram skräddarsydda lösningar efter ert behov.
Om du fortfarande inte är övertygad, läs mer om varför det behövs utmärkt ventilation i skolan eller kontakta oss för bra ventilationslösningar för Sveriges framtid!

Kika gärna in på våra referenser för idéer och inspiration och hör av dig om du har funderingar. Vi hjälper dig med frisk luft i skolor och andra lokaler för bättre prestationer!