Hoppa till huvudinnehållet!

Frisk luft till anrika Browallshofs värdshus

Kategori: Nyheter

1731 öppnade ett litet värdshus vid Roslagstullen av krögaren Clas Browall som döptes till Browallshof. Ägaren Olle Horozoglu berättar: Här har storheter som Gustav III och Carl-Mikael Bellman förlustat sig. 1774 övertogs värdshuset av Petter Helin P:son och namnet ändrades då till Claes på hörnet. Målet var att skapa en modern pärla i den gustavianska eran.

En omfattande renovering tog vid förra året och Svante Lundbäck AB fick förtroendet att leverera textilkanaler till hela restaurangdelen. Samtidigt ändrades namnet tillbaka till ursprungliga Browallshof.

Johan Lindblom konstruerade och ritade anläggningen åt VTS som gjorde installationen. Han delar med sig ett par ord om varför han valde att jobba med Svante Lundbäck AB:

— Jag har under flera år samarbetat med Svante Lundbäck AB. De är lätta att jobba med och är snabbt ute på plats om det skulle uppstå några frågor kring ventilationslösningarna. Deras förslag med textilkanaler kändes rätt och i färdigt utförande smälter installationerna in i den anrika omgivningen på ett bra sätt utan att påverka funktionaliteten.

Se bilder från Browallshof

Browallshof - textildon från Svante Lundbäck AB