Hoppa till huvudinnehållet!

Bättre luft i matsal med textilkanaler

Kategori: Referenser

När man renoverade skolmatsalen på Ekhammarskolan i Kungsängen, Stockholm ville man samtidigt förbättra ventilationen. Önskemålen var en dragfri och välventilerad inomhusmiljö med ventilationskanaler som smälte in i den övriga interiören.

I en skolmatsal är både funktion och estetik viktigt. Matsalen ska vara en lugn miljö där alla kan trivas och koppla av under måltiden. Därmed är våra textilkanaler ett perfekt val då vi kan anpassa funktionen, exempelvis hantera de stora luftflöden som ofta krävs i matsalar samt undvikande av att kall luft rasar ner utan istället sprids jämnt i lokalen. Designmässigt finns ett brett utbud av färger och former som i hög grad kan anpassas enligt behov och önskemål.

Estetiskt anpassade textilkanaler för diskret ventilation

Här valde man estetiskt tilltalande halvrunda textilkanaler som matas från dolda anslutningar ovan undertak. Den mjuka formen och ljusgrå kulören smälter fint in i den övriga interiören. Textilkanalerna är så kallade hybridkanaler som klarar mycket stora luftflöden utan dragproblem. En del av luften tillförs via perforerade hål som kastar iväg luften så att jämn fördelning uppnås i hela rummet, samtidigt som snabb omblandning av kringliggande rumsluft sker.

Textilkanaler för bra ventilation i matsalen på Ekhammarskolan, Kungsängen